Hirdetés
Hirdetés

Új baba-mama szobák a GYEK-ben

| 2018. 01. 20. | 11:54:00
Fejlődik a miskolci kórház.
Új baba-mama szobák a GYEK-ben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermeksebészeti Traumatológiai Égési osztályán újabb „baba-mama” kórtermet alakítottak ki, ahol az anyukák teljes gyógyulásukig beteg gyermekük mellett lehetnek.

A Gyermeksebészeti Osztály dolgozói már több évvel ezelőtt gondoltak arra, hogy a gyermekek kórházi kezelése során a szülő-gyermek kapcsolat megőrzése szükséges. Ennek érdekében olyan szobákat terveztek létrehozni, ahol az édesanya vagy édesapa és a gyermek együtt lehet a gyógyulás teljes időtartama alatt. 2011-ben építette meg az osztály alapítványa az első úgynevezett baba-mama kórtermeket, melyek azóta is nagy sikerrel működnek, olyannyira, hogy gyakran a kifejezett igény miatt a tervezett műtétek időpontja is a baba-mama kórterem szabad helyeihez igazodik. A kuratórium úgy döntött, hogy az „Alapítvány a Gyermeksebészeti Betegekért” alapítvány bevételéből jelentős összeget fordít további baba-mama kórtermek kialakítására. 2017 decemberében és 2018 januárjában a Gyermeksebészeti, Traumatológiai és Égési Osztály D szárnyán nagyszabású átalakítás valósult meg.

A gyermekbarát betegellátás megvalósítása céljából újabb baba-mama kórtermek épültek, melyekben 6 beteg szülővel együtt való elhelyezésére van lehetőség.

Megújult egy fürdőszoba, létrejött egy külön fürdőszobával rendelkező egyágyas kórterem, melyben a szülőt is el lehet helyezni. Felújították a részlegen található teakonyhát és kezelőt. A felsorolt helyiségekben teljes burkolat- és bútorcsere történt. A kor követelményeinek megfelelő korszerű világítást szereltek be és megújult a nővérállomás is. A felújított kórtermekbe nővérhívó rendszer került.

Hirdetés
Hirdetés