Hirdetés
Hirdetés

Ezt benyaltuk! Elmarad a május 8-i fagyinap

| 2018. 05. 07. | 21:23:00
Valószínűleg Miskolcon sem fognak találni fagyit féláron.
Ezt benyaltuk! Elmarad a május 8-i fagyinap
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár május 8-án, a magyar kézműves fagylalt napján az elmúlt években féláron ehettük a hideg édességet, az idei alkalommal valószínűleg hoppon marad, aki erre fente a fogát. 

Ennek okára a Fagylalt napja nevű Facebook-oldalon számolnak be bővebben, de aki hitetlenkedik, az nézzen csak körül a közösségi médiában. S látni fogja, hogy maguk a cukrászdák sem hirdetik a nagy napot, nem csábítanak, sőt olyan is akad, aki megértést kérve közli: az ötven százalékos akció elmarad. 

– Tiltakozunk a diszkrimináló áfa-rendelet ellen, ami a kézműves fagylalt ellehetetlenítését jelenti. Közel tíz éven át több mint 800 fagylaltozó, évente több mint 100 ezer ember volt részese hazánk egyik leginkább „közhangulat javító” programjának. Sikeresen visszahoztuk a köztudatba a minőségi fagylalt, a fagylaltozás élményét, de sajnos a jelenlegi terheket már nem tudjuk tovább szó nélkül hagyni – olvasható az említett közösségi oldalon, ahol azt írják, bár az éttermi szektor számára a bevezetett 5 százalékos áfa utolsó pillanatban dobott mentőövként érkezett, a tölcséres fagylaltot továbbra is 27 százalékoss áfakörbe sorolják. Amivel – fogalmaznak – képtelenség tovább dolgozni. 

– Egyszerűen elegünk van a betarthatatlan jogszabályi környezetből, a lopós, hamis konkurencia harcokból, a diszkriminációból. Sajnos nekünk nincsenek eszközeink, nem vagyunk gyakorlottak az érdekérvényesítés terén, mert a legtöbbünket a legfinomabb fagylalt titkának megtalálása foglalkoztat nap mint nap – sajnálkoznak.

Lehetséges, hogy lesz olyan fagylaltos, aki ennek ellenére kedvezményt nyújt, mert az interneten ilyennel is találkozni. De ne nagyon éljék bele magukat.

Hirdetés
Hirdetés