Hirdetés
Hirdetés

Komoly útfelújítási munkák zajlanak Miskolcon

| 2018. 07. 16. | 16:35:00
Miskolctapolcát kerékpáros nyomvonallal kötik össze a Görömbölyi pincesorral.
Komoly útfelújítási munkák zajlanak Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

400 millió forint uniós forrású útfelújítás kezdődött Miskolcon olyan részen, ahol a munkát az iparterületek jobb megközelítése is indokolja. A miskolci önkormányzat közlése szerint a Téglagyári út, a Szövő, a Hold, a Tímármalom, a Glanzer, a Kerpely és a Kabar utcákban ez a járdák és közművek, valamint a közvilágítás szükség szerinti átépítését is jelenti.

Szintén nyár közepén kezdődik a Görömbölyi utca felújítása, ami elsősorban turisztikai szempontból indokolt. Ez együtt jár majd az út szélesítésével, és egyben megszüntetik annak zsákutca jellegét is egy új szakasz megépítésével. Kerékpáros nyomvonalat alakítanak ki, ami biztosítja Miskolctapolca kerékpáros kapcsolatát a Görömbölyi pincesorral.

E beruházásokkal tehát közel 4 kilométer hosszú út- és járdahálózat újul meg Miskolcon még idén. Az útépítések előtt a MIVÍZ Kft. elvégzi az ivóvízvezeték-rendszer felújítását a Hold utcában, Kerpely utcában, Glanzer utcában és a Téglagyár utcában, a Kabar utcában pedig a csapadékvíz-elvezetést építik ki. 

A várhatóan októberig tartó útépítési, javítási munkák idején félpályás korlátozásokra kell számítani.

Így a forgalmasabb szakaszokon torlódások is kialakulhatnak. Kérik, az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében a közlekedők tartsák be a munkavégzéssel érintett szakaszokon a sebességhatárokat!

Az adott terület önkormányzati képviselője a kivitelezővel együtt valamennyi érintett utcában szórólapokon és közvetlen megkereséssel is tájékoztatja majd a lakosságot az aktuális munkákról, korlátozásokról, az ingatlanok megközelíthetőségéről.

Hirdetés
Hirdetés