Hirdetés
Hirdetés

Április elsejétől lehet egynapos autópálya-matricát venni

| 2024. 03. 29. | 09:02:44
Magyarországon is bevezetik.
Április elsejétől lehet egynapos autópálya-matricát venni
Az úthasználati jogosultság egy, a vásárló által megjelölt naptári napra lesz érvényes (Fotó: mti)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországon is bevezetik az egynapos matricát: április 1-től lehet napi e-matricát vásárolni - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ).

Azt írták, az úthasználati jogosultság egy, a vásárló által megjelölt naptári napra lesz érvényes,  0 órától 24 óráig, és a teljes hazai díjköteles úthálózaton használható lesz.  

A napi e-matricát meg lehet venni előre vagy a használat napján, fontos azonban, hogy amennyiben a vásárlás és az érvényesség napja egybe esik, a napi matrica a vásárlás pontos időpontjától biztosít úthasználati jogosultságot, visszamenőlegesen nem - hívták fel a figyelmet.

A napi matrica bruttó ára a különböző díjkategóriákban 2570 és 5150 forint között alakul, április 1-jétől a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban és saját online felületén, valamint a nemzetiutdij.hu oldalon is megvásárolható lesz.

A NÚSZ azt kérte az autósoktól, hogy aki nem közvetlenül a társaságnál, például a nemzetiutdij.hu oldalon veszi meg napi e-matricát, érdeklődjön előzetesen a vásárlás tervezett helyszínén a matrica elérhetőségéről, ugyanis még nem minden viszonteladó partnernél lehet megvásárolni azt április 1-től.

Hirdetés
Hirdetés