Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

IT projektek és a projektmenedzsment: kulcskérdés a hatékony működéshez

Borsodihír | 2024. 01. 19. | 10:50:37
XXX
IT projektek és a projektmenedzsment: kulcskérdés a hatékony működéshez
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bármilyen projektről is beszéljünk, a siker egyértelműen azon fog múlni, hogy az irányítás és a szervezés megfelelő legyen. Ezért is fontos az egész folyamatban egy tapasztalt, szakértő projektmenedzser, aki átláthatóvá teszi a legbonyolultabb szituációkat, mindenre fel van készülve, és így az ideális eredmény sem lesz kérdés többé.

Mégis miben tud segíteni egy külső szakember? Miért előnyösebb?

Egyáltalán hol lehet találni ilyen szolgáltatást? Utóbbira a legegyszerűbb a válasz: a Thalassys projektmenedzsment szolgáltatásának a segítségével könnyedén teljesíthetjük a kitűzött célokat, sikeres projekteket hajthatunk végre, és az egész vállalat hatékonysága nagymértékben fog nőni. Egy külső szakember nagy tapasztalatot, szakértelmet hoz magával, rengeteg rutinnal rendelkezik azzal kapcsolatban, hogy egy folyamatot hogyan kell felépíteni, végrehajtani és kontrollálni minden egyes lépést.

Tisztában van a legújabb technológiák előnyeivel és hátrányaival, pontosan tudja, hogy az adott feladathoz éppen melyikre van szükség. Az IT területen pedig kivételesen fontos a rugalmasság, a változásokhoz történő alkalmazkodás. Egy külső projektmenedzser friss perspektívát hoz, ez pedig előnyösebb lehet sok esetben.

A projektek komplexitása sokszor a cég erőforrásait is képes leterhelni. A külső projektmenedzser segít optimalizálni az egyes folyamatokat, képes megfelelő ütemben haladni és minimalizálni vagy teljesen eltüntetni a késéseket.

Egy “harmadik szem” mindig jól jön, mivel objektív szemszögből képes megvizsgálni az adott feladatot vagy problémát. A külső projektmenedzser átlátja a teljes képet, a célokra fókuszál, valamint érzelmi kötelékek, vállalaton belüli káros megszokásokat elkerülve tud döntéseket hozni.

Kinek van szüksége külső projektmenedzsment szolgáltatásra?

Ahol nincs házon belül projektmenedzser, ott mindenképpen szükség van ilyen szakemberre. Ezenkívül még számtalan jele lehet annak, hogy profi segítségre van szükség. Ha a projekt határideje megcsúszik, a költségkeret nem tartható vagy rendszeres annak túllépése, akkor ideje felkeresni egy szakembert.

Az is már önmagában probléma, ha nincs folyamatos határidő- és költségkontroll, valamint a projekt résztvevői között sem ideális a kommunikáció.

Mit tartalmaz egy ilyen szolgáltatás?

A terv elkészítése, a csapat összeállításához szükséges támogatás, a feladatok szétosztása, a projekt irányítása és kontrollálása, alvállalkozók és beszállítók kezelése, valamint a költségterv betartása.

A felmerülő problémákat is képes megoldani a külső projektmenedzser, nem engedi azokat eszkalálódni. A határidők kivétel nélkül be lesznek tartva, a projekt elején, közepén és végén is folyamatosan beszámolók készülnek majd.

Hirdetés
Hirdetés