Hirdetés
Hirdetés

Kazincbarcikai vízi komplexum: kezdődhet a második ütem építése

borosdihir.hu | 2024. 04. 10. | 12:17:39
A kültéri, 33 méteres úszómedence következik, de nagyszabású környezetrendezés is lesz.
Kazincbarcikai vízi komplexum: kezdődhet a második ütem építése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kazincbarcika Vízikomplexum II. ütem kivitelezés

Mint ismeretes, a kazincbarcikai önkormányzat tulajdonában álló ingatlanon vízi komplexumot alakítanak ki. A létesítmény két ütemben valósul meg – az első ütem kiépítése már folyamatban van. A most lezárult közbeszerzés keretében a második ütem kivitelezési feladatainak elvégzésére kerestek vállalkozót. Az eljárás során négy érvényes pályázat érkezett (Budapestről, Miskolcról, Gödöllőről), közülük a miskolci székhelyű FK-RASZTER Építő Zrt. kínálta a legkedvezőbb árat, így ez a cég dolgozhat 1,41 milliárd forint értékben. A Kazincbarcikai Sport Központ "Delfin" Vízisport Klub a kivitelezővel március 26-án kötött szerződést. A vállalt munkákkal egy év alatt kell végezni.

A vízi komplexum kialakításának ütemezése

Az első ütemben (ami nem képezi jelen közbeszerzési eljárás tárgyát) megvalósul a teljes épületszerkezet és az uszoda a kültéri medence nélkül, szerkezetkész állapotú a tanmedencék körüli terület, a wellness és rekreáció, a sportszakmai irodaterület, a rendezvényterem és a fitness-konditerem. A parkoló építése és a környezetrendezés – növényültetés és öntözőrendszer telepítés nélkül – is az első ütemben történik. 

A második ütemben (jelen közbeszerzési eljárás keretében valósul meg) 

a nyertes ajánlattevő feladata a hiányzó szakipari és környezetrendezési munkák elvégzése, a kültéri medence kivitelezése. 

A második ütemben készül többek között a teljeskörű sporttechnológiai berendezés beszerzése, beépítése is. Elkészül el a 15 méteres tanmedence, a 12 méteres tanmedence, pezsgőmedence, meleg vízű medence, merülőmedence, és a kültéri 33 méteres úszómedence, valamint a hozzájuk kapcsolódó gépházak vízgépészeti munkái. 

Hirdetés
Hirdetés