Hirdetés
Hirdetés

Lefejelt egy rendőrt az ittas sofőr Borsodban – bíróság elé áll

Borsodihír | 2024. 04. 14. | 10:19:32
A kutyáját az egyenruhásokra uszította.
Lefejelt egy rendőrt az ittas sofőr Borsodban – bíróság elé áll
A rendőrökre uszított kutya (Fotó: ügyészség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előkészítő ülést tart az Ózdi Járásbíróság április 15-én annak a férfinak az ügyében, aki egy közúti ellenőrzés során rátámadt a vele szemben intézkedő rendőrökre. A vádirat szerint a rendőrök 2023 augusztusában ellenőrzés alá vonták a 26- os számú főúton közlekedő vádlottat, akiről kiderült, hogy ittas állapotban vezette gépjárművét. Amikor a hivatalos személyek közölték a férfival, hogy előállítják a rendőrkapitányságra és kiszállásra, valamint az autó bezárására szólították fel, a terhelt úgy tett, mintha eleget tenne az utasításnak, majd hirtelen lefejelte az egyik, őt közelről biztosító rendőrt. E mozdulattal a vádlott annak ellenére elérte a sértettet, hogy az próbált kitérni előle. A támadás során a rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ezt követően a vádlott hirtelen mozdulattal előhúzta a vele együtt utazó kutyát a gépkocsiból és az állatot az intézkedő hivatalos személyekre uszította, majd verekedésre hívta őket. A rendőrök a férfival szemben könnyfakasztó gázt alkalmaztak mindaddig, amíg a cselekményét abba nem hagyta.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.

Lefejelt egy rendőrt Borsodban, majd az egyenruhásokra uszította a kutyáját
Vádat emelt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.
Hirdetés
Hirdetés