Hirdetés
Hirdetés

Összeveszett ismerősével, majd megkéselte Miskolcon

ugyeszseg.hu | 2024. 04. 09. | 17:40:36
A büntetett előéletű férfi ismét rács mögé kerülhet.
Összeveszett ismerősével, majd megkéselte Miskolcon
Életveszélyt okozó testi sértés (Fotó: Illusztráció/pixabay)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt. A vádirat szerint a vádlott egy vidámparkot üzemeltető vállalkozásnál dolgozott együtt régi ismerősével. 2022. július elején az utazó vidámpark Miskolcon, egy korábbi gyár telephelyére költözött. Éjszaka az ittas férfi a vidámpark egyik kamionjának a vezetőfülkéjében vacsorázott, mellette ült a sértett, akit felelősségre vont azért, mert beleevett az ételébe, és tőle dohányt vett el.

Ezen összevesztek, a sértett a vádlott anyját szidta, ekkor a feldühödött elkövető egy 17 cm pengehosszúságú késsel a nyaka irányába szúrt.

A férfi a kezét felemelve hárította, de a kés hegye jobb felkarját megszúrta. A vádlott ezután kaszáló mozdulattal a késsel rásuhintott a jobb csuklójára, amikor pedig az ajtót kinyitva menekült utána szúrva csípőtájékon megsebezte. A bántalmazás következtében fennállt az életveszélyes sérülés lehetősége, ez a sértett aktív védekezése miatt maradt csak el.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés