Hirdetés
Hirdetés

Ötven diákot akart megölni a miskolci fiatal, javítóintézetbe kerülhet

ugyeszseg.hu | 2024. 03. 19. | 09:52:11
A 17 éves fiú lövöldözni akart korábbi iskoláiban, de egy közeli óvodában is legalább három óvodást megölt volna.
Ötven diákot akart megölni a miskolci fiatal, javítóintézetbe kerülhet
A fiút a TEK-esek fogták el (Fotó: rendőrség)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy fiatalkorú fiú ellen emberölés előkészületének bűntette miatt, aki azt tervezte, hogy korábbi általános iskolájában vagy a középiskolájában tömegmészárlással járó iskolai lövöldözést fog végrehajtani.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2022 őszétől kezdve (20230 januárjáig) rendszeresen arról beszélt osztálytársának, hogy lövöldözne egy iskolában vagy repülőtéren, olyan helyszíneken, ahol sok ember tartózkodik. Cselekményét azért szeretné elkövetni, mert a társadalom nem érti meg őt, ezért az embereknek traumát akar okozni.

A tömegmészárlással járó lövöldözést volt általános iskolájában, illetőleg az aktuális középiskolájában tervezte végrehajtani, de egy közeli óvodában is legalább három óvodást megölt volna.

Előkészületként az oktatási intézményekben videófelvételeket készített. Internetről igyekezett felderíteni, hogy hogyan juthatna legálisan vagy illegálisan fegyverhez, valamint ennek sikertelensége esetén házilag hogyan tudna lőfegyvert vagy bombát előállítani. Közösségi oldalakon folytatott beszélgetéseket arról, milyen ruházatot fog használni, hogyan hatol be az osztálytermekbe, minimum húsz, akár ötven diákot megölne. 2023 márciusában rendszeresen rákeresett olyan internetes platformokra, ahol iskolai lövöldözésekről olvasott, cselekménye befejeztével öngyilkos akart lenni, vagy a rendőrökkel lövette volna agyon magát.

Az ügyészség a büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.

Hirdetés
Hirdetés