Hirdetés
Hirdetés

Olimpia: a franciák ellen kezd a női kézilabda-válogatott

MTI | 2024. 04. 16. | 18:16:39
A férfiak pedig először Egyiptommal csapnak össze.
Olimpia: a franciák ellen kezd a női kézilabda-válogatott
Volt ok az örömre! (Fotó: MTI)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar női kézilabda-válogatott a házigazda és címvédő Franciaország ellen kezdi meg szereplését a párizsi olimpián – derült ki a csoportkör április 16-i, párizsi csoportsorsolásán. A nők a csoportmeccseket a nyitóünnepség előtt, július 25-én kezdik. Július 28-án a brazil, 30-án az angolai, augusztus 1-jén a spanyol, majd 3-án a holland csapattal találkozik Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese a francia fővárosban. A negyeddöntőre 6-án, az elődöntőre 8-án, a bronzmeccsre és a döntőre 10-én kerül sor Lille-ben.

A magyar női válogatottnak ez lesz a nyolcadik részvétele, legjobb eredménye a 2000-es ezüstérem.

A címvédő és házigazda Franciaországgal, valamint a legutóbbi három világbajnokságon aranyérmes Dániával is összekerült a magyar férfi kézilabda-válogatott a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. Chema Rodríguez szövetségi kapitány együttese július 27-én Egyiptommal, 29-én Argentínával, 31-én Norvégiával, augusztus 2-án Dániával, 4-én pedig Franciaországgal találkozik Párizsban. A legjobb nyolc közé a csoportok első négy-négy helyezettje jut. A negyeddöntőt augusztus 7-én, az elődöntőt 9-én, a bronzmérkőzést és a finálét 11-én rendezik Lille-ben.

A magyar férfiválogatott kilencedik alkalommal szerepel olimpián, eddigi legjobb eredménye az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es negyedik helyezés.

Hirdetés
Hirdetés