Hirdetés
Hirdetés

„Rendőrség, házkutatás!”: símaszkosok raboltak Miskolcon

Borsodihír | 2024. 04. 10. | 10:20:49
Egy embert elítéltek, egyet felmentettek.
„Rendőrség, házkutatás!”: símaszkosok raboltak Miskolcon
Vittek mindent, amit találtak (Fotó: Illusztráció/freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék két vádlott ügyében hirdetett ítéletet április 10-én, akikkel szemben rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás.

Az ítéletben megállapított tényállás szerint az elsőrendű vádlott és az eljárás során ismeretlenül maradt társa 2022. január 23-án este egy miskolci ingatlanba hatoltak be oly módon, hogy arcukat csuklyával fedték el, kezükben baseballütőt tartottak és a bejárati ajtón dörömbölve azt kiabálták, hogy „rendőrség, házkutatás”.

Miután bejutottak a házba, egy ott tartózkodó személyt a földre nyomtak, és értékeket követeltek tőle, majd mivel a kérdésekre nem tudott felelni, a fürdőszobába zárták.

Az elkövetők ezután átkutatták az ingatlant, és onnan több ezer euró készpénzt, karórákat, mobiltelefonokat és parfümöt tulajdonítottak el mintegy 7 millió forint értékben, aztán – miután a bejárati ajtón keresztül távozni nem tudtak – az ablakon át menekültek el a helyszínről.
Később az elsőrendű vádlott a rablásból származó értékek egy részét az egyik ismerősének adta át, hogy azt rejtse el.

A bíróság az elsőrendű vádlottat társtettesként, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében, magánlaksértés bűntettében és felbujtóként elkövetett bűnpártolás vétségében mondta ki bűnösnek, ezért őt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. 
A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként vette figyelembe az időmúlást, azt, hogy a kár kisebb részben megtérült és a vádlott kiskorú gyermekes családos voltát. Súlyosító körülmény a társtettesi alakzat, a többszörös halmazat és a terhelt előélete. A bíróság a másodrendű vádlottat az ellene emelt vádak alól – bizonyítottság hiányában – felmentette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, az elsőrendű vádlott és védője fellebbezést jelentettek be.

Hirdetés
Hirdetés