Hirdetés
Elment az évszázad szakácsa
| 2018. 01. 20. | 14:59:00
Specialitása a fekete szarvasgombával készült leves volt.
Paul Bocuse január 20-án, életének 92. évében elhunyt.
A franciaországi Collonges-au-Mont-d’Or-ban született 1926-ban. Kilencévesen apja éttermének konyháján dolgozott, majd egy háromcsillagos lyoni éttermében tanult. Az 1940-es és 1950-es években megfordult Lyon és Párizs több jelentős éttermének konyháján. 1956-ban átvette apjától az anyai nagyszülei által alapított étterem vezetését.
1958-ban nyerte el első Michelin-csillagát,
1962-ben a másodikat,
1965-ben a harmadikat.
1961-ben megszerezte a MOF (Franciaország Legjobb Szakembere) címet. 1965-ben megnyitotta a L’Auberge-t. 1966-ban sikerült visszavásárolnia a nagyapja által eladott éttermet. 1975-ben a Francia Köztársaság Becsületrendjének lovagjává ütötték.
Hirdetés
Gazdaság
A világ elképesztő mennyiségű áramigény-növekedéssel néz szembe
A külgazdasági és külügyminiszter jóslata.
Statisztikai hivatal: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Fut a MOL-szekér: közel 200 milliárd osztalékot fizetnek ki a részvényeseknek
A tavalyi eredmények után kapják a részvényesek.
Egészségházat építenek Kesznyétenben
Útfejlesztésre is marad pénz.
Bűn és bűnhődés