Hirdetés

Recept: töltött gomba sajttal, tejföllel

Szabolcsihír

2018.01.19. 08:17

Recept: töltött gomba sajttal, tejföllel
Fotók: Iglai János

Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!

Hirdetés

Hozzávalók (2-3 főre):

30 dkg nagyobb csiperke gomba
2 db száraz zsemle
2 db tojás
tejföl
ételízesítő
őrölt bors
petrezselyemzöld
kedvünkre való, reszelhető sajt
 

Elkészítése:
A gombákat megmossuk, lecsepegtetjük, a tönkjét kitörjük, apróra aprítjuk, a kalapját félretesszük. (Nem kell lehúzni a "bőrét") Hagyományos tölteléket készítünk (a zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, egy kis fej reszelt vagy apróra vágott hagymát zsiradékon megdinsztelünk, a petrezselymet felaprítjuk, az egészet összedolgozzuk a két tojással, sóval, borssal ízesítjük), hozzáadjuk az apróra aprított tönköt is, hogy ne menjen kárba, ha van, házi, darált pritamin paprikát is teszünk bele.

Ezzel töltjük meg a gombafejeket, melyeket előzetesen ételízesítővel és borssal fűszereztünk belülről, majd kivajazott jénaiba, vagy tepsibe helyezzük a megmaradt tölteléket közéjük rakjuk. Ezután tejfölt kanalazunk rá, és a reszelt sajttal bőségesen meghintve, a sütőben 210 fokon addig sütjük, míg a sajtot rápirul. Rizzsel, salátával tálaljuk, rosét kínálunk mellé.

Jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)

recepttöltött gomba

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés