Hirdetés

Egy alapítvány segíti a határon túli magyarokat, hogyan kell szavazni

2018.02.06. 17:16

Egy alapítvány segíti a határon túli magyarokat, hogyan kell szavazni

Március 24-én lezárják a regisztrációt

Hirdetés

Az Eurotrans Alapítvány 2017 júliusa óta 35 000 személynek segített abban, hogy adataik felkerüljenek a magyarországi választási névjegyzékbe – számolt be közleményében Nagy Zoltán Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke, írja a kronika.ro.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező külhoni magyarok levélben szavaznak. A szavazólapok postázása március közepén kezdődik a regisztrációkor megadott címekre. A szavazólapot többféleképpen lehet visszaküldeni.

A választás hivatalos időpontja április 8., a levélszavazatoknak eddig a határidőig kell beérkezniük.

Annak, aki voksolna, de a választásokra még nem regisztrált, azt javasolják, hogy ezt sürgősen tegye meg. A Nemzeti Választási Iroda ugyanis március 24-én lezárja a regisztrációt. Csak az élhet szavazati jogával, aki sikeresen regisztrál eddig a határidőig, azaz március 24-ig bekerül a neve a választási névjegyzékbe.

Így szavaztak a határon túli magyarok 2014-ben!

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint összesen 128 378 érvényes szavazat érkezett a magyarországi lakcímmel nem rendelkezők részéről. Közülük 122 588-an, a voksolók 95,49 százaléka szavazott a Fideszre. A Jobbikra 2,28 százalék, a baloldali összefogásra 1,16 százalék, az LMP-re 0,45 százalék voksolt.

A magyarországi lakcímmel nem rendelkező magyar állampolgárok csak az országos pártlistákra szavazhattak a múlt vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson. 

szavazásválasztás 2018

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés