Hirdetés
Hirdetés

Szidták az ellenfelet, megbüntették a DVTK-t

| 2016. 08. 03. | 12:15:00
Repülő sörös pohár miatt is szabtak ki büntetést.
Szidták az ellenfelet, megbüntették a DVTK-t
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy csapat, a Budapest Honvéd, a Videoton FC, az Újpest FC és a Diósgyőri VTK kapott pénzbüntetést a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának keddi ülésén.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a legtöbbet, 400 ezer forintot a miskolci klubnak kell fizetnie, mivel a Ferencváros elleni találkozón szurkolói szidalmazták az ellenfelet, annak egyik vezetőjét és más sportszervezetet is.

Az Újpest 300 ezer forintos büntetést kapott a rendezési előírások megsértéséért, azaz pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, továbbá a szurkolói más sportszervezeteket szidalmaztak. A székesfehérváriaknak és a kispestieknek egyaránt 100 ezer forintot kell fizetniük. Előbbiek az ellenfél szidalmazása mellett azért kaptak büntetést, mert szurkolóik az öltözőbe vonuláskor négy összegyűrt papírpoharat a játékvezetők közé dobtak. Utóbbiak – ugyancsak a rivális szidása mellett – egy teli sörös pohár játéktérre dobása miatt részesültek bírságban. A hétvégén egyedüliként kiállított paksi Bartha László három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mivel a játékvezetőt sértő kifejezést használt.

Hirdetés
Hirdetés