Hirdetés
Hirdetés

Börtönben marad az ongai testvérpár

| 2020. 01. 28. | 10:15:00
Egyikük még fiatalkorú.
Börtönben marad az ongai testvérpár
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésre tűzte ki annak a férfinak és nőnek a büntetőügyét, akik a vád szerint saját házában törtek rá az Ongán egyedül élő 80 éves asszonyra és erőszakkal elvitték az értékeit.

A rendelkezésre álló adatok szerint a fiatalkorú férfi tavaly január 7-én szólt a nővérének, hogy az utcájukban talált egy házat, ahol egy idős asszony egyedül él, és ellehetne hozni az értékeit. Ezt követően a vádlottak megbeszélték, hogy még aznap este végrehajtják tervüket.

A testvérpár a késő esti órákban az idős asszony házához ment, maszkot húztak a fejükre, majd a fiatalkorú férfi a nála lévő klopfolóval kifeszítette a ház bejárati ajtaját. A sértett a zajra kilépett a szobából, mire a férfi a földre szorította, és pénzt követelt tőle.

Az idős sértett félelmében odaadta a nőnek a pénztárcájában lévő 8 500 forintot, aki a sértett aranyfülbevalóját is elvette.

Miközben a fiatalkorú férfi lefogta a sértettet, a nővére a házban további értékek után kutatott. Mivel más értéket nem találtak, elszaladtak a helyszínről.

A letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben rablás és magánlaksértés bűntette miatt indult büntetőeljárás. Bűnösségük megállapítása esetén a fiatalkorú férfi 5 évig, míg felnőttkorú társa akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés miatt reális a veszélye a vádlottak szökésének, elrejtőzésének, és a bűnismétlés veszélye is fennáll. A fenti indokokra tekintettel a bíróság a vádlottak letartóztatását továbbra is fenntartotta. A végzéssel szemben a női vádlott fellebbezést jelentett be.

Hirdetés
Hirdetés