Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak részben ismerte el tettét a borsodnádasdi gyilkos

| 2020. 02. 24. | 16:46:00
Március 3-án hirdetnek ítéletet az ügyben.
Csak részben ismerte el tettét a borsodnádasdi gyilkos
Hirdetés
Hirdetés

Perbeszédek hangzottak el február 24-én annak a borsodnádasdi férfinak az ügyében, aki egy vízelvezető csatornába dobta az eszméletlen állapotban lévő lányt. A vád szerint az ittas és „herbálos” cigarettát is fogyasztó férfi ismerte a sértettet, baráti viszonyban voltak. 2017. szeptember 2-án találkozót beszéltek meg az esti órákra a település temploma mellett található erdei ösvényhez. A vádlott vitatkozott a lánnyal, majd többször ököllel arcul ütötte, aki emiatt eszméletét vesztette. A vádlott az öntudatlan állapotban lévő, de még élő sértettet levetkőztette, majd az ösvény csatornájába dobta.

A sértett halálát vízbefulladás okozta.

A február 24-i tárgyalás alkalmával az ügyész a vádirattal egyezően, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indítványozta a vádlott bűnösségének megállapítását, és ezért szabadságvesztés büntetés kiszabását. 

A vádlott csak részben ismerte el a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, tagadta ugyanis, hogy a sértett még életben volt, amikor őt a csatornába dobta. Védője gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kérte méltányos büntetés kiszabását a bíróságtól. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés