Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Farkasok támadtak egy kutyára Füzérnél

| 2020. 02. 13. | 14:30:00
Az eb gazdája felvételt is készített.
Farkasok támadtak egy kutyára Füzérnél
Hirdetés
Hirdetés

Több éve sejthető, hogy Füzér környékén nem csupán átutazó vendégek a farkasok, hanem közülük páran véglegesen megtelepedtek. A nagyragadozók jelenlétére egy ideig csak közvetett nyomok utaltak, tavaly azonban a település közelében történt bikaborjú elejtésével „megmutatták” magukat. Pár napja pedig megtörtént az első „nyíltszínű” találkozás is ember és farkas között – írja február 13-án az Agrofórum.

Pontosabban: a farkasok az erdésszel és az őt kísérő Golden retriever kutyával találkoztak össze a településtől körülbelül egy órányi járásra.

– Egy hatalmas kiszáradt kökénybokor mellett mentünk el, a kutya az egyik, én a másik oldalán, amikor hátrapillantottam, és azt vettem észre, hogy a kutyámat, tőlem mintegy 50 méterre négy, nála nagyobb termetű farkas veszi körül” – idézte fel az eseményeket az erdész. Mint hozzátette, a találkozás pár pillanatra megállította a kutyát és a darkasokat is, majd a legnagyobb falkatag morgás és vicsorgás nélkül „támadásba lendült”, két kisebb állat pedig követte. Az erdész azonnal visszahívta a kutyát. 

– Nem messze tőlem volt egy ágas-bogas fa, amire úgy gondoltam, lesz időm felmászni, ha nem marad más lehetőségem. A falka azonnal üldözőbe vette a kutyát, hárman mögötte voltak, egy pedig jobbról igyekezett elé kerülni, a történtektől elvonatkoztatva egyébként lenyűgöző látvány volt, ahogy magabiztosan összedolgoztak – tette hozzá.

Az erdész a felvételt akkor állította meg, amikor a kutya megérkezett hozzá, és mivel a falka még mindig nem torpant meg, felvett egy ágat, amellyel a kezében kiabálni és hadonászni kezdett, hogy megállítsa, elriassza a ragadozókat. Azok akkor megálltak, megfordultak és elmentek. Az erdész, miután hazaért, azonnal értesítette a természetvédelmi őrt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés