Hirdetés

Hirdetés

Borsodban nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

borsodihir.hu

2020.04.24. 07:16

Borsodban nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Több mint 58 ezer mintavétel történt eddig hazánkban.

Hirdetés

Újabb 99 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 2383 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős krónikus beteg, ezzel 250 főre emelkedett az elhunytak száma, 401-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból – olvasható a kormányzati tájékoztató oldalon. A betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára.  

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az április 24-i adatok szerint 54 fertőzöttet tartanak nyilván, egyel többet, mint április 23-án.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. 
Borsodkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés