Hirdetés

Hirdetés

Több mint 200 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt

borsodihir.hu

2020.04.10. 07:05

Több mint 200 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt
(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Borsodban nem nőtt a koronavírusos betegek száma.

Hirdetés

Kétszáztíz magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 1 190 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – tudatta a koronavirus.gov.hu április 10-én. Mint írták, elhunyt 11 idős, krónikus beteg, ezzel 77-re emelkedett az elhunytak száma. Eddig 112-en távozhattak gyógyultan a kórházból.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az előző naphoz képest (10 fő) nem nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma.

A jelen adatok szerint a Pesti úti idősek otthonában 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt, ám a fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.  A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, amelyeket most a kormány határozatlan időre meghosszabbított.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.
Borsodkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés