Nem szigorít az ózdi polgármester

Ózd.hu

2020.04.30. 20:03

Nem szigorít az ózdi polgármester
Illusztráció: Ózd.hu

Ismét kinyit a piac.

Hirdetés

Nem lesznek újabb korlátozások a hétvégén Ózdon a vidékre vonatkozó lazítások és a lakosság magatartásának együttes eredményeként. Janiczák Dávid polgármester elmondta:  az ózdiak az elmúlt két hétvégén javarészt betartották a szabályokat, így a piacot is újra megnyitják szombaton, május 2-án.

Ha a járványügyi helyzet enyhül, akkor május második felétől a ruhás piac is kitárhatja kapuit - írja az Ózd.hu

Lényegesen kevesebb a járókelő az utcákon, amióta bevezették a kijárási korlátozást. Mostanra a lakosság nagy része kapott vagy beszerzett maszkokat, így a közterületeken is a legtöbben viselik. Az ózdiak alkalmazkodnak a kialakult helyzethez, és javarészt betartják a védelmükben hozott intézkedéseket. A miniszterelnök tegnapi bejelentése és a lakosság magatartásának együttes eredményeként hétvégén már nem lesz szigorítás.
 


A polgármester ugyankkor mindenkit elővigyázatosságra kért, viseljen maszkot, és amilyen sűrűn csak lehet, fertőtlenítsen, mosson kezet. A piacon az árusoknak maszkot, kesztyűt kell viselniük, és betartatni az ajánlott távolságot a vásárlókkal, akiknek egyébként szintén el kell takarniuk valamivel az arcukat. A távolság megtartásában már felfestés is segíti a vásárlókat.

Szombaton már a büfék is kinyithatnak.

Ózdpiac

Szóljon hozzá!

Hirdetés