Hirdetés
Hirdetés

Ózdon is kényszerű bércsökkentések jönnek

| 2020. 04. 24. | 17:45:00
A sportban dolgozók munkaszerződését szüneteltetik.
Ózdon is kényszerű bércsökkentések jönnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A köznevelési és kulturális ágazatban az önkormányzati dolgozóik szerződését közös megegyezéssel 6 órásra változtatjuk; mivel továbbra is számítunk rájuk, a szokásos munkavégzés hiányában is meg fogják kapni a bérük jelentős részét, mintegy 75 százalékát, ugyanis a csökkentés két órát és a pótlékokat érinti – közölte közösségi oldalán Janiczak Dávid., Ózd polgármestere.

A sportban a minimálisan szükséges személyzeten kívül 3 hónapra szüneteltetik a munkavállalói szerződéseket. Az önkormányzati tulajdonú Ózdi Sport- és Élményközpont NKft. igazgatója önként kérte bére 50 százalékos csökkentését – írta a polgármester, hozzátéve, bíznak abban, hogy a veszélyhelyzet elmúltával minden visszatérhet a régi kerékvágásba.

Tudom, hogy a foglalkoztatottak esetében ez a rendkívüli intézkedés súlyos anyagi áldozatvállalással jár, de a járvány terjedésével fellépő egészségügyi- és gazdasági károk enyhítése közös ügyünk – indokolta a lépéseket Janiczak Dávid.

Bár március közepétől Ózdon is üresek az óvodák, a művelődési intézmények és zárva vannak a sportlétesítmények, a dolgozók a teljes áprilisi bérüket megkapják. 

Hirdetés
Hirdetés