Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gyilkossággal, családirtással fenyegetőztek uzsorások Ózdon

| 2020. 06. 04. | 13:28:00
Több családot is sanyargattak.
Gyilkossággal, családirtással fenyegetőztek uzsorások Ózdon
Hirdetés
Hirdetés

Zsarolás, uzsora bűncselekmény, önbíráskodás és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást az Ózdi Rendőrkapitányság három férfival és egy nővel szemben. A gyanúsítottak 2017 novembere és 2020 májusa között az Ózdi járásban több családot súlyos bántalmazás kilátásba helyezésével bírtak rá arra, hogy havonta több tízezer forintot átadjanak nekik mindenféle jogalap nélkül, anyagi haszonszerzés céljából.

A sértetteket megöléssel, családjuk kiirtásával, otthonuk felgyújtásával fenyegették meg azért, hogy hónapról hónapra fizessenek.

Volt olyan sértett is, aki a 2017 októberében kölcsönkapott húszezer forintját több éven át sem bírta visszatörleszteni, az irreálisan halmozódó kamat miatt. A gyanúsítottak egyike idén májusban az utcán rátámadt az egyik sértettre is, bántalmazta, majd tőle pénzt követelt. A sértettől ekkor támadója tízezer forintot elvett, majd másnap az esti órákban megjelent annak otthonában, amikor a rabló újabb bántalmazás kilátásba helyezésével elhozta a sértett televízióját, mosógépét és egyéb háztartási felszereléseit.

A bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható három férfit és nő társukat június 3-án elfogták, őrizetbe vették, majd a nyomozók előterjesztéssel élnek a gyanúsítottak letartóztatásának indítványozására is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés