Vádemelés: agyonverte élettársát egy kazincbarcikai férfi

borsodihir.hu

2020.07.21. 10:00

Vádemelés: agyonverte élettársát egy kazincbarcikai férfi
A kép illusztráció.

Kézzel és seprűnyéllel bántalmazta az asszonyt az erőszakos, többszörös visszaeső vádlott.

Hirdetés

Minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 49 éves férfi ellen, aki agyonverte az élettársát. A vádirati tényállás szerint a vádlott és a nő korábban házastársak voltak, három gyermekük született, majd elváltak. 2019 februárjától – a börtönből szabadulását követően – a nő újból együtt élt a vádlottal Kazincbarcika külterületén, egy hétvégi házban. Mindketten italozó életmódot folytattak, rendszeresen veszekedtek, verekedtek.

A férfi féltékeny volt a nőre, mivel többször napokon keresztül nem ment haza, és más férfiakkal létesített szexuális kapcsolatot.

2019. május elején nő Kazincbarcikán, több helyen is alkoholt fogyasztott, lerészegedett, az utcán elesett, így a fején és kezén zúzódásos, horzsolásos sérülések keletkeztek. A vádlott és a sértett többször is találkoztak, minden alkalommal vitatkoztak, de tettlegességre ekkor még nem került sor – írja a vád. Az egyik ilyen vitájuk során rendőri intézkedésre volt szükség, hogy szétválasszák őket. A délutáni órákban lakóhelyükön újból összevesztek, a vádlott felelősségre vonta a nőt ittassága miatt, valamint számon kérte, hogy hol volt három napig, mire a sértett elismerte, más férfinál volt. A vádlott erre kézzel, seprűnyéllel többször megütötte a sértettet fején, hátán, végtagjain számos zúzódásos és bevérzéses sérüléseket okozva.

Az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelemmel járt bántalmazások miatt a nő a helyszínen elhunyt.

Az ügyészség a más ügyben szabadságvesztés büntetését töltő erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést indítványozott a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával, mellékbüntetésként pedig közügyektől eltiltásra tett indítványt.
Kazincbarcikaemberölés

Szóljon hozzá!

Hirdetés