Egy hét, 297 új, igazolt fertőzött Borsod-Abaúj-Zemplénben

Borsodihir.hu

2020.09.26. 12:53

Egy hét, 297 új, igazolt fertőzött Borsod-Abaúj-Zemplénben
Így állunk szeptember 26-án

Müller Cecília: ha korán vásárolnak be, az idősek már sokat tettek a saját érdekükben.

Hirdetés

A kormányzati tájékoztató oldal adatai alapján Borsod-Abaúj-Zemplén egy hét leforgása alatt 297 fővel emelkedett az idáig azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Míg szeptember 19-én 506 főt regisztráltak, addig szeptember 26-án – tehát ma – 803 személynél mutatták ki a fertőzést. Ez az 684 ezres megye lakosságszámát tekintve még mindig bőven 0,2 százalék alatt marad, vagyis eddig ennyien fertőződtek meg igazoltan (egy részük természetesen már meggyógyult). A koronavírusosok száma ennél nyilvánvalóan több, de mivel a fertőzés az esetek döntő többségében nem jár súlyos tünetekkel, sokak nem is tudják, hogy átestek rajta.

A szeptember 19-i helyzet

Az operatív törzs szeptember 26-i ülése után Müller Cecília országos tisztifőorvos kiemelte, nagyon szeretnék elkerülni a szigorításokat, ezért szükséges a szabályok betartása.

Javasolt sokat tartózkodni a szabadban a pandémia idején, a sportolás jót tesz – mondta, arra kérve az időseket, hogy magukra is vigyázzanak. Kerüljék a zsúfolt helyeket; ha korán vásárolnak be, már sokat tettek a saját érdekükben – jegyezte meg.
 

járványBorsod-Abaúj-Zemplénkoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés