Hirdetés
Hirdetés

Kezét törte a gyereket megütő borsodi férfi

| 2020. 09. 21. | 13:32:00
Két ember ellen emeltek vádat.
Kezét törte a gyereket megütő borsodi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Szikszói Járási Ügyészség egy 34 és egy 45 éves férfi ellen. A vád szerint a vádlottak egy borsodi kistelepülésen élnek, és hosszabb ideje haragos viszonyban vannak. Az idősebb vádlott február végén elment a másik vádlott házához, ott szidalmazta, és a nála lévő fém ortopéd járóbottal hadonászott. A fiatalabb vádlott – látva az agresszív viselkedést – abbahagyta a kerti munkáját, és hogy megóvja őket, két kisebb gyermekét bevitte a házba. Erre a szitkozódó idősebb vádlott a kint maradt lány gyermekre támadt, és két alkalommal, jobb combján a járóbottal megütötte.

A házból kijött fiatalabb vádlott ezt a cselekményt azzal torolta meg, hogy a korábban használt ásót kézbe vette, és a már távozóban lévő támadó után ment.

Amikor utolérte, az ásó lapjával kétszer fejen ütötte, majd amikor az idősebb védekezni akart, a felemelt bal csuklójára ütött. A lány gyermek az ütéstől 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett el, törvényes képviselője testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő, az ásóval bántalmazott vádlott kéztörése 8 napon túli gyógytartamú.

Hirdetés
Hirdetés