Hirdetés
Hirdetés

Féltékenységből ölhette meg 3 éves öccsét a borsodi kamasz

| 2020. 10. 22. | 21:01:00
A fiatalkorú gyanúsított 4 évet kaphat.
Féltékenységből ölhette meg 3 éves öccsét a borsodi kamasz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Féltékenységből dobhatta testvérét az emésztőgödörbe az a fiatalkorú gyanúsított, akinek október 22-én a letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság - közölte a Miskolci Törvényszék Sajtóosztálya.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított családjával egy Szerencs közeli településen élt együtt. A néhai sértett és a fiatalkorú gyanúsított féltestvérek voltak, azonban a gyanúsított érzelmi okok miatt féltékeny volt öccsére. 2019. áprilisában a gyanúsított szülői felügyelet nélkül a családi ház udvarán játszott kiskorú testvéreivel és unokatestvéreivel, köztük a hároméves sértettel.

Játék közben a gyanúsított levette az udvari szennyvízakna fedelét, majd a sértett kezét, lábát megfogta és bedobta a gyermeket a derítőbe.

A gyanúsított anélkül, hogy bárkinek szólt volna tettéről, lezárta az emésztőgödör tetejét és bement a lakásba.

A kiskorú sértett holttestét több óra elteltével a szennyvízaknában találták meg. Halálát fulladás okozta. 

A fiatalkorú gyanúsítottal szemben különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás. A tizennegyedik életévét be nem töltött gyanúsított négy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Mivel a fiatalkorú lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott, ezért tartani kell attól, hogy a jövőben a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását.

A bíróság döntését az ügyész, a gyanúsított és a védő is elfogadta, a végzés végleges.

Hirdetés
Hirdetés