Kezdődhet az alsózsolcai kastély felújítása

borsodihir.hu

2020.10.19. 12:16

Kezdődhet az alsózsolcai kastély felújítása

Lakások, polgárőrség, közösségi terek.

Hirdetés

Hirdetés

Eredménnyel zárult az alsózsolcai önkormányzat által kiírt közbeszerzés: a Deberép Kft. újíthatja fel a Vay-kastélyt. A debreceni vállalkozás 220,8 millió forint értékben végezheti a munkálatokat. A szerződést október 12-én kötötték meg – más pályázó nem jelentkezett.

A földszintes, magastetős ingatlan a Kossuth utcán található – az 1800-es években épült a Vay család részére. Korábban az önkormányzat szociális lakások céljára szétszabdalta; jelenleg 19 szociális lakás van itt. Az épület állapota a épületkarbantartás hiánya miatt folyamatosan leépült, tetőfedése már nem egységes, több helyen sérült, hiányos.

Az átalakítással 11 kisméretű lakóegység létesül, itt kap helyet a polgárőrség, valamint közösségi tereket hoznak létre kisebb-nagyobb helyiségekkel, amelyek felhasználását, pontos használati funkcióját később határozzák meg.

A homlokzatot és a zárófödémeket szigetelik, kicserélik a homlokzati nyílászárókat, a tető cserépfedést kap. A területen megfelelő számú parkolóhelyet is kialakítanak.

Alsózsolca

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés