Miskolc és a Bükk szeptemberben is aratott

MTI

2020.11.02. 18:51

Miskolc és a Bükk szeptemberben is aratott
Alább a leglátogatottabb 10 település felsorolása (Fotó: Freepik)

A belföldi utazók pörgették a turizmust.

Hirdetés

Idén szeptemberben továbbra is a magyarok tartották mozgásban a szálláshelypiacot, összes vendégéjszakájuk negyedét a Balaton térségben töltötték – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség november 2-án; a szálláshelyekre érkezett 695 ezer vendég közül 640 ezer belföldi volt.

A szálláshelyek 1,8 millió vendégéjszakát regisztráltak (1,5 milliót belföldi utazók révén). Lényeges különbség augusztushoz képest, hogy nőtt a szállodákra eső vendégéjszakák aránya (46 százalékra), míg az egyéb és magánszálláshelyeké 33 százalék lett. Ennek oka, hogy az utóbbi kategóriában elterjedtebb a szezonális nyitvatartás, illetve a Kisfaludy-pályázaton több mint 14 ezer szálláshely nyert el fejlesztési támogatást, amelyet a szezonzárás után kezdhetnek el. 

A Balaton mellett az összes belföldi vendégéjszaka 12 százaléka jutott a Mátra-Bükk térségre, 7 százaléka Budapestre és környékére és ugyanennyi Debrecenre és térségére (7 százalék). A leglátogatottabb 10 település a főváros mellett Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Hévíz és Siófok, Gyula, Zalakaros, Eger, Miskolc és Debrecen.

A legtöbb külföldi vendégéjszakát Budapesten, Debrecenben és Hévízen töltötték el.

MiskolcDebrecenHajdúszoboszlóturizmusjárványkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés