Hirdetés

Hirdetés

Encsen, Mezőkövesden és Sárospatakon sem változtak a képviselői fizetések

borsodihir.hu

2020.12.16. 11:45

Encsen, Mezőkövesden és Sárospatakon sem változtak a képviselői fizetések
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Tokajban és Edelényben sem osztanak jutalmat.

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt a települési önkormányzatok többször is áttervezték a költségvetésüket. A járási székhelyek polgármestereit kerestük meg, arra voltunk kíváncsiak, a járvány miatt milyen döntéseket hozott a képviselő-testület 2020-ban mostanáig a polgármesteri, alpolgármesteri, jegyzői, képviselői tiszteletdíjakkal kapcsolatban.

  • Mikola Gergely, Encs polgármestere tudatta, nem hoztak határozatot és rendeletet sem módosítottak a polgármesteri, alpolgármesteri és képviselő-testületi tagok, külsős bizottsági tagok díjazásával kapcsolatban. Emellett nem hoztak határozatot a tisztségviselőket érintő jutalmazásról. Ezzel szemben 2020-ban a képviselő-testület tagjai, a polgármester és az alpolgármester is hozzájárult a koronavírussal összefüggő kiadások fedezéséhez.
  • Tokaj alpolgármestere, Májer János érdeklődésünkre közölte, sem a polgármester, sem az alpolgármester, sem a képviselő-testület nem kapott jutalmat. A kérdés nincs napirenden és nem is tervezik napirendre tűzni.
  • A mezőkövesdi hivatal személyügyi és szervezési ügyintézője, Molnárné Panyi Márta kijelentette, városukban nem hoztak határozatot a tiszteletdíjakkal kapcsolatban.
  • Aros János, Sárospatak polgármestere elmondta, a polgármester, alpolgármester bérével illetve a képviselő-testület tagjainak tiszteletdíjával kapcsolatban nem hoztak határozatot 2020-ban a rendeletben megállapított illetményeken kívül.
  • Vártás József, Edelény jegyzője tudatta, 2020-ban a polgármesteri, alpolgármesteri, képviselői tiszteletdíjakkal, illetményekkel és jutalmakkal kapcsolatosan nem hoztak döntést.

 

SárospatakMezőkövesdTokajEncsEdelényjutalom

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés