Hirdetés

Hirdetés

„Tedd ki a pénzedet, ha nem akarod, hogy a gyerekeidet megöljem!”

borsodihir.hu

2021.03.25. 13:05

„Tedd ki a pénzedet, ha nem akarod, hogy a gyerekeidet megöljem!”
A kép illusztráció

Börtönben maradnak az ózdi rablás vádlottai.

Hirdetés

Rablás és magánlaksértés miatt indult büntetőeljárás az Ózdi Járásbíróságon azzal a két vádlottal szemben, akik „Tedd ki a pénzedet, ha nem akarod, hogy a gyerekeidet megöljem” felszólítással törtek rá egy családra Ózdon 2020. november 7-én.

A vádirat tartalma szerint a vádlott férfi úgy gondolta, hogy a sértettek biofüvet árusítanak, mely miatt nagyobb összegű készpénzt tartanak az ózdi lakásukon. A férfi elhatározta, hogy megszerzi a pénzt és a kábítószert, ezért magához vett egy karót és a kora délutáni órákban a sértettek lakására ment. Bement a házba, ahová élettársa, a másodrendű vádlott is követte. A lakásban a pénz átadását követelte a sértettektől, miközben a gyermekek megölésével fenyegette őket. A sértett nő félelmében átadta a pénztárcáját a vádlottaknak, amiből a vádlott férfi kivett 28 ezer forintot. Az édesanya kérte, hogy ne vigyék el a pénzt a gyerekektől, mire a férfi ezer forintot ledobott az asztalra, majd a vádlottak mindketten távoztak az ingatlanból. Utóbb a vádlottaktól 26 ezer forintot lefoglaltak, így az okozott kár részben megtérült.

A vádlottakkal szemben rablás és magánlaksértés miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell attól, hogy a vádlottak szabadlábra kerülésük esetén megszöknének a hatóságok elől, a tanúk esetleges befolyásolásával veszélyeztetnék az eljárás eredményességét. A vádlott férfi életmódja miatt az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek miatt a bíróság a vádlottak letartóztatását fenntartotta.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés