Hirdetés

Hirdetés

1,3 milliárdos fejlesztés Ózdon, 550 új munkahely jön létre a városban

2021.04.07. 19:53

1,3 milliárdos fejlesztés Ózdon, 550 új munkahely jön létre a városban
Riz Gábor (Fotó: Riz Gábor/Facebook)

Mindezt a térség országgyűlési képviselője jelentette be.

Hirdetés

A magyar állam és az ÓAM-Ózdi Acélművek Kft. közös finanszírozásában, az ÓAM-Ózdi Acélművek Kft. tulajdonában lévő, ám az utóbbi években nem kihasznált területen új vállalkozásokat befogadni képes terület kialakítása történik meg. A beruházáshoz Magyarország kormánya és a német többségi tulajdonban lévő cég is 650-650 millió forintot biztosít - közölte Riz Gábor, Ózd és térségének kormánypárti parlamenti képviselője.

Az újonnan létrejövő ipari területen 550 új munkahelyet teremt 2022-ig az oda betelepülő 3 cég, egy konténereket gyártó cég, egy betonelemeket gyártó cég, valamint egy autóbuszokat gyártó cég, és alakítja ki a saját maga üzemcsarnokát. Az említett beruházók várhatóan már ez év őszén megkezdik az építkezéseket, jövő évben pedig már termelő munkát fognak végezni

- írja Riz Gábor a közösségi portálon. Hozzáéteszi: a kormány ismét bebizonyította, hogy fontos számára Ózd, az ózdi emberek jövője. Tavaly nyáron a Wellis Magyarország Zrt. kapott 3 milliárd forintos állami támogatást az ózdi gyáregységének megnyitásához, most pedig 650 millió forintos állami segítség érkezik az új munkahelyteremtő beruházások létrejöttét segítendő - jegyezte meg. Végül reményének adott hangot, hogy őszre azt a beruházót is megtalálják, aki a Johnson Electric megüresedő csarnokait is újra megtölti munkazajjal és munkavállalókkal.

ÓzdgazdaságRiz Gábor

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés