Hirdetés

Hirdetés

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték az ózdi kettős gyilkost

Borsodihír

2021.04.20. 18:20

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték az ózdi kettős gyilkost
A 31 éves férfi hidegvérrel ölt (Fotó: blikk.hu)

Hidegvérrel megölte élettársa két gyermekét.

Hirdetés

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az ózdi kettős gyilkosság elkövetőjével szemben hozott, elsőfokú ítéletet. Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék Sz. Á. vádlottat, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt

életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapítva, hogy a szabadságvesztésből leghamarabb 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi 2018 novemberében, az éjjeli órákban ittasan érkezett haza, az ózdi lakásba, ahol élettársával és annak két gyermekével közösen éltek. A sértettek már aludtak. A férfi magához vett egy 20 cm pengehosszúságú konyhakést, mellyel

az ágyban fekvő élettársát kétszer mellkason szúrta úgy, hogy a kés az asszony mellkasában maradt.

Ezután a nála lévő másik késsel az egyik gyermekre támadt, őt is kétszer mellkason szúrta.

Időközben a vádlott a gyermeke védelmére siető élettársát a nála lévő késsel a lábszárán sebesítette meg, miközben „Megöllek benneteket!” kifejezést használva fenyegette őket.

Ezalatt a másik gyermek megpróbálta elhagyni a lakást, azonban a vádlott utolérte és három vágást ejtett a sértett fiatal fején, majd két alkalommal szívtájékon szúrta. A két gyermek a helyszínen életét vesztette.

A vádlott a lakás kulcsát magánál tartotta, az élettársát, akinek testében továbbra is benne volt a sérülését okozó kés, nem engedte ki a lakásból, nem hívott hozzá mentőt sem. A sértettnek több óra elteltével, dél körül sikerült megszöknie a lakásból, azonban a vádlott követte őt, és továbbra is megöléssel fenyegette.

Az asszony a szomszédoktól kért segítséget, akik telefonon értesítették a rendőrséget. Miután a vádlott ezt megtudta, a lakás padlására ment, ahol egy késsel szívtájékon szúrta magát.  A sértett nőt és a vádlottat életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.
Ózdgyilkosság

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés