Hirdetés
Hirdetés

Megöléssel fenyegettek, majd megütöttek egy rendőrt Borsodban

| 2021. 10. 21. | 12:27:00
Verekedés miatt riasztották az egyenruhásokat egy sörözőhöz.
Megöléssel fenyegettek, majd megütöttek egy rendőrt Borsodban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség két férfi ellen, akik jogszerűen intézkedő rendőrök eljárását erőszakkal akadályozták. A rendelkezésre álló adatok szerint október 16-án este egy borsodi település sörözőjében verekedés miatt intézkedtek az egyenruhások. Ennek során – előállítás céljából – egy fiatal férfit kísértek ki megbilincselve a szórakozóhelyről.

A férfi ittas állapotban lévő apja a presszó teraszán volt, és az egyik rendőrt megöléssel fenyegette, miközben megragadta annak ruházatát, majd ököllel, közepes erővel mellkason ütötte.

A rendőr a 49 éves férfit magától ismét ellökte, és a karját megragadva próbálta megbilincselni. Az édesapjával és testvérével szembeni rendőri intézkedést észlelő és azt megakadályozni szándékozó szintén ittas 24 éves férfi a presszó kapujánál ekkor hátulról erősen megszorította a rendőr nyakát. Az egyenruhás az idősebb férfit elengedve hirtelen megfordult, és a fiatalabb férfival szemben elvezető fogást alkalmazva – egy jelenlévő polgárőr segítségével – megbilincselte. Az őrizetben lévő elkövetők gyanúsítotti kihallgatásukon beismerték a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozó ügyészség álláspontja szerint a többszörösen büntetett előéletű idősebb férfi és a rendőrt fojtogató fiatalabb férfi letartóztatása nem mellőzhető. A Debreceni Járásbíróság az ügyészség indítványa ellenére nem rendelt el személyi szabadságot érintő kényszerintézkedést.

Hirdetés
Hirdetés