Nem elégedett az ítélettel az a kazincbarcikai férfi, aki agyonverte volt feleségét

borsodihir.hu

2021.10.25. 13:51

Nem elégedett az ítélettel az a kazincbarcikai férfi, aki agyonverte volt feleségét

Fellebbezett.

Hirdetés

Hirdetés

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a vádlottat, aki 2019. május 7-én a Kazincbarcika külterületén lévő hétvégi házban agyonverte volt feleségét. A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott és volt felesége egy háztartásban éltek, italozó életmódjuk miatt gyakoriak voltak a veszekedések, melyek sokszor tettlegességig fajultak. A cselekményt megelőzően a sértett nő napokig nem ment haza, amiért a vádlott kérdőre vonta őt.

A kialakult vita hevében a férfi puszta kézzel és egy seprűnyéllel ütni kezdte a sértettet, többnyire a fején. A bántalmazás következtében a sértett a helyszínen életét vesztette. 

A törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte október 22-én azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható. A büntetés tartamának megállapításakor a bíróság súlyosító körülményként értékelte a vádlott erőszakos többszörös visszaesői minősültségén túli további elítéléseit, azt, hogy az elkövetéskor büntetőeljárás hatálya alatt állt, továbbá azt, hogy a bűncselekményt közeli hozzátartozója sérelmére követte el. Az ítélet értelmében az eljárás során keletkezett mintegy 2 millió forint bűnügyi költséget a vádlottnak kell megfizetnie.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
Kazincbarcikaemberöléstényleges életfogytiglan

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés