Hirdetés

Hirdetés

Gyerekei megölésével fenyegették a rablók az ózdit - itt az ítélet

Borsodihír

2021.12.07. 17:06

Gyerekei megölésével fenyegették a rablók az ózdit - itt az ítélet
A kép illusztráció

De még nem jogerős.

Hirdetés

Szabadságvesztésre ítélte az Ózdi Járásbíróság azt a férfit és nőt, akik rátörtek egy családra az otthonukban és a gyerekeik megölésével fenyegetőzve pénzt követeltek a sértettektől.

A bíróság által megállapított tények szerint 2020. november 7-én a vádlottak azért mentek a sértettek ózdi házához, hogy akár erőszakkal is, de pénzt szerezzenek tőlük. A férfi a lakásba bejutva a pénze átadását követelte az apától, miközben a gyerekei megölésével fenyegetőzött. A szintén lakásban lévő édesanya félelmében átadta a pénztárcájukat a vádlottaknak, melyből a férfi vádlott különböző címletekben kivett összesen 28 ezer forintot, melyből ezer forintot visszadobott az asztalra, majd a pár távozott az ingatlanból.

Öt és két év

A sértetteknek okozott kárból 26 ezer forintot lefoglaltak, így az okozott kár részben megtérült. 

A bíróság 2021. december 6-án ítéletet hozott a vádlottak ügyében. A férfit rablás bűntette miatt 5 év szabadságvesztésre és 5 év közügyektől való eltiltásra, a nőt bűnsegédként elkövetett rablás bűntette miatt 2 év szabadságvesztésre és 2 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Mindkét vádlott vonatkozásában enyhítő körülményként értékelte a bíróság azt, hogy a kár túlnyomórészt megtérült, valamint II. rendű vádlott esetében büntetlen előéletét és bűnsegédi magatartását vette figyelembe. Súlyosító körülményként esett latba az I. rendű vádlott büntetett előélete, az, hogy a bűncselekményt a terheltek kiskorúak jelenlétében valósították meg, továbbá a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottsága.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlottak és a védők elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében fellebbeztek, az ügyész a jogorvoslati nyilatkozat megtételére 3 munkanapot tartott fenn.

Ózdrablás

Hirdetés

Hirdetés