Hirdetés

Hirdetés

Önkormányzati fenntartású lesz az új sátoraljaújhelyi híd

Világgazdaság

2022.01.19. 13:39

Önkormányzati fenntartású lesz az új sátoraljaújhelyi híd
(Illusztráció: Tokaj-Zemplén Térség fejlesztési kormányprogramáció)

A négymilliárd forintos beruházás már el is kezdődött.

Hirdetés

Az előkészületi munkálatokkal elrajtolt a majdani világrekorder gyalogoshíd kivitelezése Sátoraljaújhelyen – számolt be róla január 19-én a Világgazdaság.

A Nemzeti Összetartozás Hídjának építése a tereprendezéssel kezdődött, és a tervek szerint 2023-ban már át lehet majd sétálni a kategóriájában egyedülálló 700 méter hosszú építményen – ígérik a beruházók.

Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere elmondta, hogy a közbeszerzés lezajlott, megvan a kivitelező, és átadták a munkaterületet a város két pontját, a Várhegyet és a Szárhegyet 80 méter magasan összekötő, a középső részén üvegpadlóval készülő híd építőinek.

Mint kiderült, a 4 milliárd forintos beruházás a kormány által elfogadott Tokaj-Zemplén Fejlesztési Program keretében valósul meg, amely 2024-ig közel 150 milliárd forint forrást biztosít az infrastruktúra, a turisztikai szolgáltatások és a település szintű fejlesztések megvalósítására.

Az új gyalogoshíd később a Zemplén Kalandpark része lesz, teljes egészében önkormányzati projekt, a város vállalta a fenntartását is. Ez Tokaj számára a munkahelyteremtés és a népességmegtartás miatt is fontos ügy.

Sátoraljaújhelyfejlesztésközbeszerzés

Hirdetés

Hirdetés