Hirdetés

Hirdetés

Nyitva tartanak a kormányablakok hétvégén is

MTI

2022.05.27. 10:02

Nyitva tartanak a kormányablakok hétvégén is

Figyelem: június 30-án lejárnak a pandémia alatt automatikusan meghosszabbított okmányok.

Hirdetés

Ezen a hétvégén már nyitva vannak a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréje miatt érkező ügyfelek előtt - tájékoztatta a Miniszterelnökség pénteken az MTI-t.

Budapesten és Pest megyében valamennyi, vidéken több, mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között. Hétvégén kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni - közölték.
Előzetes időpontfoglalásra nincs szükség; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot - akár hétköznap, akár hétvégén -, ha a foglalható időpontok már beteltek. Javasolják: indulás előtt mindenképp ellenőrizzék a nyitvatartást a kormányablakok weboldalán.

Hozzátették, hogy online, ügyfélkapun keresztül is intézhető a jogosítvány automatikus meghosszabbítása, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági véleményt.

A lejárt forgalmi engedélyek miatt azonban nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni - hívták fel a figyelmet.

Felhívták a figyelmet: a kormányablakok pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn zárva tartanak - jelezték. Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár.
kormányablakSzabolcs-Szatmár-Bereg megye

Hirdetés

Hirdetés