Hirdetés

Hirdetés

Háromszor lőtték fejbe a kutyát, mert ugatott

ugyeszseg.hu

2022.11.23. 09:03

Háromszor lőtték fejbe a kutyát, mert ugatott
A kép illusztráció (Pikist)

A borsodi gazdának az elaltatásra nem volt pénze.

Hirdetés

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 51 éves és egy 27 éves férfi ellen állatkínzás bűntette miatt.

A vádirat szerint a fiatalabbik vádlott 2020 szeptemberében egy ismerősétől kapott keverék kölyökkutyát, amit egy borsodi kistelepülésen lévő családi házának udvarán tartott. Az eb közepes testű állattá fejlődött, azonban sokat és hangosan ugatott, rendszeresen kiszökött a portáról, járókelők és kutyák után futott, ezt a szomszédok szóvá tették.

A vádlott attól tartott, hogy az állat majd megtámad valakit, ezért úgy gondolta, hogy el kellene altatni, de erre nem volt pénze.

2022. március végén a délutáni órákban átment a szomszédjában lakó vádlott-társához, és arra a megállapodásra jutottak, hogy az idősebbik vádlott (aki vadász és engedéllyel tartott lőfegyvere van), lelövi az ebet. Ezután a vádlottak egy erdős külterületre vitték a kutyát, ahol az idősebb vádlott a fejéhez tartotta a gáz- és riasztófegyverét, és egy lövést adott le. Az eb nem sérült meg, de megijedt. A gazdája megnyugtatta, majd a vádlott-társ újra lőtt, amivel az állat fején vérző sérülést okozott, de az eb még élt. Ekkor a sikertelen lövéseket leadó vádlott hazament, elhozta a lőfegyvernek minősülő céltávcsővel ellátott puskáját, és azzal a fejre leadott lövéssel kivégezte az állatot. Amikor el akarták földelni a tetemet, a rendőrök intézkedtek velük szemben.

A vádlottak a két riasztópisztollyal, majd a lőfegyverrel leadott lövésekkel különös szenvedést okoztak az állatnak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, a vadász vádlott vonatkozásában a foglalkozás gyakorlásától való eltiltással.
állatkínzás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés