Hirdetés

Hirdetés

Terelés a 25-ösön végzett felújítás miatt

Borsodihir.hu

2022.12.01. 18:32

Terelés a 25-ösön végzett felújítás miatt
(Fotó: Riz Gábor/Facebook)

Borsodnádasd és Szentdomonkos között javulnak majd a közlekedés feltételei.

Hirdetés

2022 májusában megkezdődött a 25-ös főút Szentdomonkos és Borsodnádasd közötti szakaszának fejlesztése. A 7 kilométeres, két megyét érintő beruházásnak köszönhetően 2025 nyarára a térségben biztonságosabb és gyorsabb lesz a közlekedés, valamint jelentősen csökken a baleseti kockázat. A főút Heves megyei szakaszának építése teljes útzár mellett valósul meg Szentdomonkos és a bekölcei bekötőút között, ezért a felújítás ideje alatt terelőúton lehet közlekedni – emlékeztet a beruházó Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. 

Mint írják, december elsején fontos változás lépett életbe: a főút forgalmát a Tarnalelesz – Szúcs – Egercsehi közötti szakaszra, valamint Egercsehi belterületi szakaszára, továbbá Bekölce belterületi és külterületi szakaszára terelik. Egercsehi belterületén, a 2510-es úton egyirányú forgalmi rendet vezetnek be, az ellenirányú forgalom az Egercsehi, Petőfi utcát veheti igénybe.

A főút új szakaszának fejlesztésével teherbíróbb pályaszerkezet, a jelenleginél szélesebb burkolat, valamint a főút szerpentines szakaszán kapaszkodósáv épül ki. A plusz sáv építése az erdős hegyoldalak miatt csak az egyes helyeken 8 métert is meghaladó magasságú támfalak építésével valósítható meg.  

Riz Gábor Borsod-Abaúj-Zemplén megyei országgyűlési képviselője kiemelte: a fejlesztésnek köszönhetően a környék  30 éves álma válhat valóra, gyorsabban elérhetővé válik a főváros és térség lakói jó minőségű úton közlekedhetnek.

Juhász Zoltán, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgató-helyettese arról számolt be, hogy a munkaterület májusi átadása óta mintegy 10 kilométernyi utat már felújítottak. Ezt használhatják a közlekedők terelőútként, amíg a főút felújítását végzi a kivitelező.

A fejlesztés kivitelezője a HE-DO Építő Zrt. és SWIETELSKY Magyarország Kft. nettó 29 milliárd forintért.
BorsodnádasdBorsod-Abaúj-ZemplénRiz Gáborútfejlesztés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés