Hirdetés

Hirdetés

Sajópálfaláig menekült a török embercsempész

police.hu

2023.03.20. 13:28

Sajópálfaláig menekült a török embercsempész

Az M30-ason állították meg az autót.

Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának Székesfehérvári Osztályának  jelzése alapján a rendőrjárőrök március 20-án 8 óra körül az M30-as autópályán, Szikszó külterületén ellenőriztek egy lengyel honosságú gépkocsit.

Az autót egy török férfi vezette, rajta kívül az utastérben négy, magát török állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Az utasok személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a rendőrök – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a sofőr ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást. Az autó sofőrje a megállítást követően elmenekült a helyszínről, a rendőrök azonban Sajópálfalán feltartóztatták és elfogták.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
SzikszóembercsempészM30Sajópálfala

Hirdetés

Hirdetés