Hirdetés

Hirdetés

A fiatal egy kiskorú fiú szájába akarta tenni a nemi szervét Ricsén

borsodihir.hu

2023.05.30. 17:31

A fiatal egy kiskorú fiú szájába akarta tenni a nemi szervét Ricsén
A kép illusztráció. (Fotó: freepik.com)

Letartóztatták.

Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság kedden elrendelte annak a fiatalkorú gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint május 25-én, a délutáni órákban társával együtt odalépett a ricsei autóbusz-megállóban tartózkodó gyermekekhez, majd rövid szóváltást követően az egyik fiúra támadt.

Őt földre lökte, majd a hanyatt fekvő kiskorú mellkasára ült és igyekezett nemi szervét a szájába tenni.

Cselekményével akkor hagyott fel, mikor a gyanúsítottat a kiskorúak azzal fenyegették, hogy szólnak a sértett édesapjának. A terhelt cselekménye a nyomozás jelenlegi állása alapján szexuális erőszak bűntettének megállapítására lehet alkalmas.

A bíróság álláspontja szerint a fiatalkorú gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, akár öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható vele szemben bizonyítottság esetén, amely tény felveti a szökés, elrejtőzés veszélyét. Tartani kell attól is, hogy a terhelt szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné az általa ismert tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével. Mivel a gyanúsítottal szemben ezen felül hasonló szexuális bűncselekmény miatt más büntetőeljárás is folyamatban van, a bűnismétlés veszélye fennáll. A bíróság mindezekre figyelemmel egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását.

A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.
szexuális erőszakRicse

Hirdetés

Hirdetés