Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Földhöz vágta a kutyakölyköt Ózdon. Börtönbe vele!

| 2023. 05. 03. | 13:32:00
Az állat a helyszínen elpusztult.
Földhöz vágta a kutyakölyköt Ózdon. Börtönbe vele!
Hirdetés
Hirdetés

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves férfi ellen állatkínzás vétsége miatt. A fiatal szóváltásba került a szomszédos ingatlanon lakó édesanyjával a náluk tartott keverék kutyák miatt, amitől olyan indulatos lett, hogy az udvarról felvett egy 6 hetes kutyakölyköt, és azt nagy erővel földhöz vágta.  

A vádirat szerint a vádlott 2023. március végén, délután, a szülei ózdi ingatlanának udvarán tartózkodott, amely szomszédos a saját házával. Az apjával beszélgetett, amikor szóváltásba került az édesanyjával, aki felrótta, hogy az udvarba kóbor kutyákat hozott, és azokat neki kell etetnie.

A vita hevében a vádlott annyira indulatos állapotba került, hogy az udvarról felvett egy 6 hetes pitbull fajta jellegű fekete színű kölyökkutyát, és azt szándékosan nagy erővel földhöz vágta. Az ütődés következtében a kutya koponyacsontja betört, így az állat a helyszínen elpusztult.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottat bíróság elé állította.

Az Ózdi Járásbíróság bűnösnek mondta ki állatkínzás vétségében, és mint visszaesőt, az ügyészi indítvánnyal egyezően 10 hónap börtönbüntetésre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés