Hirdetés

Hirdetés

Idegesítette a szomszéd – a kutyáján állt bosszút a borsodi férfi

borsodihir.hu

2023.09.18. 09:20

Idegesítette a szomszéd – a kutyáján állt bosszút a borsodi férfi
A kép illusztráció (Fotó: pikist.com)

Vádat emeltek az ügyben.

Hirdetés

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen állatkínzás vétsége miatt, akit zavart a szomszédos ingatlanban végzett faipari munkákkal járó hanghatás, ezért légpuskával a szomszéd ház udvarán tartott kutyát meglőtte - közölte az ugyeszseg.hu.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen családi házban lakik. A szemközti szomszéd ház tulajdonosának a fia vállalkozói tevékenysége keretében faipari munkákat végez rendszeresen az ingatlan udvarán, amely időnként hanghatással jár, ez pedig a vádlottat egyre jobban zavarta. 2023. február második felében az egyik napon, a reggeli órákban az ingatlanban fát vágtak, a zaj miatt a vádlott ideges lett, magához vette a légpuskáját, kiment a teraszra, majd célzott lövéssel a szomszéd udvaron tartott nőstény kutyát meglőtte.

A lövedék az állat lépében olyan mértékű roncsolást okozott, hogy azt műtéti úton el kellett távolítani, mert annak elmaradása az állat pusztulását okozta volna. A kutya lépének eltávolítása maradandó egészségkárosodással járt. A lövési sérülés nem okozott az állatnak az átlagost lényegesen meghaladó fizikai vagy pszichikai gyötrelmet.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

vádemelésállatkínzáskazincbarcikai Járási Ügyészség

Hirdetés

Hirdetés