Nem játszik tovább a legendás P. Box

2020.05.12. 09:13

Nem játszik tovább a legendás P. Box
A P. Box ebben a felállásban nem játszik tovább... (Fotó: P. Box/Facebook)

A zenekar tagjai külön utakon folytatják.

Hirdetés

A P. Box tagjaival közösen úgy döntöttünk, hogy a jövőt illető eltérő elképzeléseink miatt ebben a felállásban a zenekar működését bizonytalan ideig felfüggesztjük. A csapat tagjai más néven, más énekessel dolgoznak tovább, és én is egy új zenekarral folytatom az utam. Köszönöm az eddigi támogatásotokat, a folytatásban is számítok rátok! Az új csapatról infók hamarosan!

- tettek közzé a Facebookon Koroknai Árpád énekes.

A P. Box (Pandora's Box) hard rock együttest két ex-P. Mobil-tag, Bencsik Sándor szólógitáros és Cserháti István orgonista alapította1980-ban. A P. Box ismertségének sokat használt az 1983-ban bemutatott István, a király, amelyben a két legjelentősebb szerepet énekeseik kapták: Vikidál Koppányt alakította, Varga Miklós pedig a címszereplő énekhangját adta. 2008-ban az együttes harmadik énekese, Koroknai Árpád is szerepet kapott a darabban.

A P. Box először 1986-ban oszlott fel, mert Cserháti Debrecenbe költözött Budapestről, és a 220 km-es távolság rendszeres megtételét nem tudta vállalni. 2001-ben azonban újjáalakította a zenekart, és a 2005-ben bekövetkezett haláláig egy koncertlemez és két stúdióalbum készült. Cserháti után különböző felállásban folytatták a zenélést a társak. Egy időben egyszerre két P. Box is működött, a névhasználati vitát a debreceniek végül nyerték.

zenerockzene

Szóljon hozzá!

Hirdetés