Hirdetés

Claudia Schiffer ötven, de harmincnak se néz ki...

The Sun, Wikipédia

2020.08.25. 10:15

Claudia Schiffer ötven, de harmincnak se néz ki...
Claudia Schiffer nem is akar fiatalabbnak látszani...

Nem ivott, nem drogozott, nem hivalkodott, mégis szexszimbólummá vált.

Hirdetés

Claudia Maria Schiffer 1970. augusztus 25-én született az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban lévő kisvárosban, Rheinbergben. 17 éves volt, amikor egy düsseldorfi diszkóban felfedezte és szerződést ajánlott neki a Metropolitan divatügynökség vezetője. 

Claudia a ’90-es évekre már a világ legkeresettebb modellévé vált, dolgozott a Chanel, a Versace és az Yves Saint Laurent divatházaknak, illetve a Guess Jeans reklámarcaként is tündökölt. Christy Turlingtonnal, Cindy Crawforddal Linda Evangelistával és Naomi Campbell-lel együtt olyan csapatot alkottak, amilyent sem előtte, sem utána nem tudott felvonultatni a divatvilág.

A szexbálvány

Közben Claudia az ipar jókislányává is vált, nem szőtte át hétköznapjait a drog és az alkohol, mint nagyon sok társáét a szakmában.

Nem szeretem elveszíteni az önuralmamat. Nem szeretem azt az érzést, amikor nem ellenőrizhetem azt, amit mondok, vagy amit gondolok 

- érvelt a józanság mellett a The Sunnak, amely a közelgő születésnapja alkalmából szólaltatta meg. Annak ellenére lett szexszimbólum, hogy mindig is konzervatív külsővel pózolt, és soha nem volt rá jellemző a hivalkodás. Menővé tette a józanságot és a természetességet, egy sajátos, egyszerű, mégis különleges stílust.

A magánélete sem volt túl hangos. Öt évig David Copperfield bűvész kedveseként jegyezték, de a menyegző előtt szakítottak. Aztán megtalálta a nagy őt, 2002-ben hozzáment Matthew Vaughn angol filmproducer, rendező és forgatókönyvíróhoz, és a londoni Notting Hillben vagy a kelet-angliai Suffolkban lévő, 16. században épült Tudor-kastélyban élnek.

Sokáig azt hittem, számomra nincs megfelelő férfi. Aztán találkoztam vele. Teljesen levett a lábamról

-  mondta angol férjéről Claudia, aki három gyerekkel ajándékozta meg a „tökéletes férfit”. Caspar 17, Clementine 15, Cosima pedig 10 éves.

Matthew Vaughn és Claudia Schiffer

A modellkedést nem áldozta fel a gyereknevelés oltárán, csak szüneteltette. Tavaly meztelenül pózolt az olasz Vogue címlapján. Összességében több mint ezer címlapon szerepelt, ami abszolút világrekord, és most, ötvenévesen, három gyerek után még mindig a pályán van, civilben pedig dúsgazdag üzletasszony.

Az idő múlásáról így vallott:

Kifejezetten örülök, hogy ötvenéves lettem, soha nem éreztem magam magabiztosabbnak vagy boldogabbnak. Nem próbálok meg fiatalabbnak tűnni. Nem központi téma nálam az öregedés, csak a sütik és a születésnapi partik tudatosítotják bennem, hogy egy évvel megint öregebb lettem. 

Claudia Schiffer ötvenévesen is keresett címlaplány!

 

divatmodell

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés