Hirdetés

Ötvenéves Mark Wahlberg, Hollywood egyik legjobban kereső színésze

borsodihir.hu/wikipedia

2021.06.05. 11:03

Ötvenéves Mark Wahlberg, Hollywood egyik legjobban kereső színésze

Oscar- és Golden Globe-díjra is jelölték.

Hirdetés

Hirdetés

Mark Wahlberg 1971. június 5-én született Bostonban Mark Robert Michael Wahlberg néven. Wahlberg először bátyja, Donnie Wahlberg öccseként tett szert ismertségre, aki a nagy sikerű New Kids on the Block nevű popcsapat tagja volt. Mark eredeti tagként került az együttesbe, ám kilépett, még mielőtt a New Kids on the Block befutott. Később több lemeze is megjelent, volt, amelyik a Billboard 100-as listájára is felkerült. Az 1990-es évek elején Wahlberg ismertté vált meglehetősen jó kondíciójáról is. Elsőként a Good Vibrations videóklipjében, ám javarészt Herb Ritts Calvin Klein alsóneműreklámjaiban tett erről bizonyságot.

Készített egy testépítőfilmet is The Marky Mark Workout: Fitness, Form, Focus címmel.

Tévéfilmben előszpr 1993-ban láthatta a közönség, a A félelmek iskolájában szerepelt, mozis debütjére pedig Danny DeVito oldalán került sor a Reneszánsz emberben. Az évtized második felében, majd a 2000-es években olyan sikeres produkcióban kapott főszerepet, mint a Boogie Nights, a Sivatagi cápák, a Viharzóna, Az olasz meló vagy a Négy tesó. 2006-ban a Legyőzhetetlen című futball-drámában tűnt fel, ami Vince Papale igaz történetére épül. Még ugyanebben az évben látható volt Martin Scorsese bűnügyi thrillerében, A téglában egy bostoni állami rendőrnyomozó szerepében.

Alakításáért Oscar- és Golden Globe-díjra jelölték.

Munkái közé tartozik az Orvlövész és Az éjszaka urai, amiben Joaquin Phoenix fivérét játssza, s aminek producere a két főszereplő. 2008 nyarán M. Night Shyamalan új rendezésében, Az eseményben játszotta a főszerepet, ősszel pedig a népszerű videójáték-hős, Max Payne bőrébe bújik. 2009-ben a The Lovely Bones következik, s előkészület alatt áll Az olasz meló folytatása is. Wahlberg executive producere az HBO Törtetők című sorozatának, mely némileg saját hollywoodi tapasztalatait veszi alapul. Főszerepet kapott a 2012-es Ted című mozifilmben, ami CGI technológiával készült.

Ezt követte a Megjött apuci! első és második része, játszott a 22 mérföldben, az Instand családban, de láthattuk a Transformers: A kihalás korában és a 2 kaliberben is.
születésnapMark Wahlberg

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés