Hirdetés

Hirdetés

Szexuális zaklatás. Nyolcéves kislányt molesztáltak Göncön

Cívishír

2018.01.17. 08:57

Szexuális zaklatás. Nyolcéves kislányt molesztáltak Göncön

Enyhébb büntetést kaptak Debrecenben.

Hirdetés

Egy-egy évvel enyhítette a Debreceni Ítélőtábla annak a két lánynak, aki egy nyolcáves társát szexuálisan zaklatta.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2015 májusában I. r. vádlott a gönci nevelőotthonban az udvaron tartózkodó 8 éves sértettet becsalta a szobájába és szexuálisan zaklatta. 

Egy alkalommal mindkét vádlott megjelent a sértett szobájában és megismételték a kislány zaklatását.

Bár közben egy kiskorú lány szemtanúja volt a szexuális abuzusnak, hiába szólt rá a tőle idősebb lányokra, hogy hagyják abba tettüket, ennek ellenére folytatták cselekményüket. Ezt követően a sértettet megpróbálták felemelni az ablakba, ahol a kint lévő, részben ismeretlen intézeti fiúknak mutogatták.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017 szeptemberében nem nyilvános tárgyaláson a fiatalkorú V. V. I.r. vádlottat társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 3 év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől. A fiatalkorú H. I. vádlottat társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 2 év 6 hónap fiatalkorúak börtönbüntetésére és 2 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa kedden mindkét vádlott szabadságvesztés büntetését 2-2 évre enyhítette. A II.r. vádlott büntetésének végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette és megállapította, hogy a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll. Egyebekben helybenhagyta a Miskolci Törvényszék ítéletét.
 

MiskolcDebrecenszexuális zaklatás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés