Hirdetés
Hirdetés

Elmegyógyintézetbe vitték egy ózdi rablás gyanúsítottját

| 2019. 02. 24. | 14:20:00
Idős nőt szemeltek ki.
Elmegyógyintézetbe vitték egy ózdi rablás gyanúsítottját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatta a Miskolci Járásbíróság azt a két férfit, akik a gyanú szerint Ózdon raboltak ki egy idős nőt – közölte február 24-én Gyurán Ildikó sajtószóvivő.

Beszámolója szerint a páros február 21-én egy ózdi kereszteződésben figyelt fel a sértettre. Eldöntötték, hogy megszerzik a szatyrát, ezért beszédbe elegyedtek vele. A rendőrség rendelkezésre álló adatai alapján a fiatalkorú gyanúsított volt az, aki erőszakkal kitépte a nő kezéből a szatyrot, majd elfutott. Az áldozat elesett és megsérült. A gyanúsítottak a helyi temetőnél találkoztak, kivették a pénztárcát, majd a szatyrot az idősebbik elkövető visszavitte a nőnek, mintha köze sem lenne a rabláshoz.

A bíróság megítélése szerint a kiszabható büntetés súlya miatt – a felnőtt esetében 5 évtől 10 évig, a fiatalkorúnál 5 évig terjedő szabadságvesztés – feltehető a szökés, elrejtőzés veszélye. Továbbá fennállt a bűnismétlés veszélye, hiszen a tini ellen más büntetőeljárás is folyik, míg társa többször volt büntetve. Utóbbit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

Hirdetés
Hirdetés