Majdnem negyven év fegyház a göncruszkai gyilkosoknak

borsodihir.hu

2019.09.04. 13:13

Majdnem negyven év fegyház a göncruszkai gyilkosoknak
A tetteseket egy héten belül elfogták a rendőrök (Forrás: Police.hu)

Hárman rabolták ki az idős nőt.

Hirdetés

Jogerősen összesen 39 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Debreceni Ítélőtábla szeptember 4-én azt a három novajidrányi férfit, akik 2017 szeptemberében a házában törtek rá egy 81 éves göncruszkai nőre.

A sértett néhány nappal később belehalt a rablótámadásba. A tábla most másodfokon helybenhagyta a Miskolci Törvényszék emberölés bűntettében hozott ez év eleji határozatát. Az ítélet értelmében M. S. visszaesőként 16 év, Ó. Zs. többszörös visszaesőként 13 év, M. M. 10 év szabadságvesztéssel bűnhődik, Ó. Zs. nem bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet tényállás szerint a vádlottak megtudták, hogy az idős ember „sok pénzt” tart otthont, ezért a bűncselekmény előtt, a késő esti órákban a helyi futballpályánál találkoztak egy utolsó egyeztetésre és a szerepek szétosztására.  Hajnali 2 óra körül érkeztek a házhoz, az ajtót felfeszítették,  míg egyikük az előszobában figyelt. A zajra azonban a nő felébredt, mire M. S. ököllel arcon ütötte. Majd addig verte az öreget, míg az mozdulni sem tudott. Társai tétlenül nézték, aztán egy televízióval és arany ékszerekkel távoztak, a zsákmány értéke körülbelül 100 ezer forint volt.  

Az áldozatot másnap este találta meg egy szomszéd, de az orvosi ellátás ellenére 5 nappal később a kórházban meghalt. Az elítéltek 22-56 évesek. 
DebrecenemberölésGöncruszka

Szóljon hozzá!

Hirdetés